onsdag 30 maj 2012

Råd till mig

Mat :

Råd till dig:
Om du har uppnått ditt viktminskningsmål och fått ordning på blodsockerkurvan, är det ok att äta måltider med medel-GI. Vill du äta pasta, ris och potatis rekommenderar vi du begränsar det till 2 kokta potatisar, 2 dl kokt ris eller pasta per måltid. Vill du däremot få bättre ork och koncentration och kanske tappa ytterligare något kilo, rekommenderar vi att äta kost med lågt GI. Beroende på hur mycket – och hur snabbt – du vill gå ner i vikt kan du antingen följa råden och menyförslagen i den första eller andra fasen i 3-stegsprogrammet, Rivstarten, resp Nystart.

Var restriktiv med livsmedel som är rika på kolhydrater, som bröd, pasta, ris och potatis. Öka i stället mängden protein från kött, fågel, fisk, ägg och skaldjur.

Motion :

Råd till dig:
Prova på lite olika träningsformer. Försök att se alla möjligheter till vardagsmotion i allt du gör. Testa gärna intervallträning. Jogga 5 minuter, gå 3 minuter, jobba 5 minuter, gå i 3 minuter, osv. När du känner att du orkar, öka tiden mellan intervallerna eller öka intensiteten.

Beteende:

Råd till dig:
Fatta ett beslut och var ärlig mot dig själv! Sätt rimliga mål, var stolt över varje delmål, fokusera, prioritera, lär dig visualisera och bli din egen bästa vän! Du är värd det allra bästa…och lite till. Belöna dig själv när du uppnått ett delmål. Köp ett par nya byxor eller en skjorta. Boka tid för en behandling t ex massage eller tid hos frisören.

Stress:

Nöjdhet
Beskrivning: Om denna rubrik står högst upp är just nöjdhet det nyckelord som bäst beskriver din livssituation. Du känner dig lugn, harmonisk, säker, optimistisk och bekväm med dig själv och ditt liv! Du är i kontakt med dig själv, lever i enlighet med dina egna värderingar, och känner dig tillfreds med dig själv och din omgivning. Du känner dig nöjd med de sysselsättningar du ägnar dig åt, men unnar dig samtidigt att vila och koppla av. Du upplever att livet flyter på och du är nöjd med din livssituation. Grattis!


Hjälp på vägen: Det kan konstateras att du har det bra och att du lever ett hälsosamt liv. Du kan vara nöjd med dig själv och ditt liv! Unna dig att även fortsättningsvis känna dig nöjd och bara vara! Se bara upp med att inte stagnera i din utveckling. 


Detta fick jag fram genom att svara på en del frågor på den här hemsidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar