lördag 2 juni 2012

Fiskpudding


Johan fick i julklapp (tror jag det var) en kokbok som heter "Husman - traditionell mat för moderna människor" och vi bestämde oss för att laga något ur den. Det blev fiskpudding som ingen av oss någonsin hade ätit men bådas reaktion var "bleaah" när vi läste ordet fiskpudding. Tills vi läst var det var i och det inte lät sådär jätte farligt. Helt ärligt tyckte båda det var jätte gott så här kommer receptet ifall ni vill testa: 

  • 1½ dl grötris
  • 2 dl vatten
  • 6 dl gräddmjölk ( hälften mjölk, hälften grädde )
  • ½ kg vit fisk, kokt i salt vatten
  • 2 ägg
  • salt
  • vitpeppar
  • muskot, riven
  • ströbröd
  • smör
  • dill ( vi skippade det för vi tycker inte om dill sådär jätte mycket )
  • skirat smör
  • Rårörda lingon ( vi tog lingonsylt ^^ ) 
Koka upp ris i vatten och sjud i 10 minuter under lock.
Slå på gräddmjölken, koka upp och sjud under lock i ytterligare 20 minuter.
Lyft upp fisken ur vattnet och bryt den i mindre bitar.
Vänd ihop ris med ägg och smaka av med salt, peppar och muskot. Vänd sist i fiskbitarna.
Lägg i ugnsfast form alt. portionsformar. Toppa med ströbröd och en smörklick.
Grädda i ugn på 225grader  i ca 30 minuter.
Ta ut och servera med dill på toppen och skirat smör och rårörda lingon till.

Om ni testar får ni gärna säga vad ni tycker!
Visa bild med om ni vill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar